{

Welkom !

MQ SchoolTest meet de motorische ontwikkeling van kinderen van 6 t/m 12 jaar via een beweegbaan en app.

MQ SchoolTest bestaat uit een parcours van 10 onderdelen, dat neergelegd kan worden in elke gymzaal (op 2/3 deel) met standaarduitrusting. Via de MQ SchoolTest app wordt de motoriek in tijd gemeten en gerelateerd aan geslacht & leeftijd. De test is zo snel afneembaar dat docenten een hele groep kunnen testen binnen één lesuur. Vraag MQ SchoolTest nu aan en krijg toegang tot ons systeem. Volg vervolgens onderstaande instructies om met MQ SchoolTest aan de slag te gaan. Of lees hier de gebruikershandleiding voor de website en de app.

1

Klassen en leerlingen importeren

Log allereerst in op MQ SchoolTest met de ontvangen accountgegevens. Vervolgens zullen de deelnemende klassen en leerlingen moeten worden geïmporteerd om MQ SchoolTest op school af te nemen. Binnen deze import (via excel) wordt gevraagd naar de voor- en achternaam, geboortedatum, geslacht en klas van de leerlingen. Deze gegevens worden gebruikt bij de analyse en voor de rapportages.

2

Download MQ SchoolTest app

Met de MQ SchoolTest app kan de test (offline) worden afgenomen op een tablet of smartphone. Download de ‘MQ SchoolTest’ app in de Appstore (iOS) of Playstore (Android). Log in met jouw accountgegevens. Vervolgens zullen de geïmporteerde klassen en leerlingen in de app verschijnen. Let op: je kan pas in de app, zodra je de deelnemende klassen en leerlingen hebt geïmporteerd.

iPhone
3

De baan uitzetten

Bekijk onderstaande plattegrond en de instructievideo hiernaast, om te zien hoe de beweegbaan van MQ SchoolTest uitgezet moet worden. De beweegbaan is in ±15 minuten neergelegd. De benodigde materialen behoren tot de standaarduitrusting van elke gymzaal. Voor de beweegbaan is ±6 x 20 meter zaal nodig, de overige ruimte kan gebruikt worden voor andere gymonderdelen tegelijkertijd met afname MQ SchoolTest.

Plaatje
4

MQ SchoolTest afnemen

Binnen MQ SchoolTest wordt de motoriek in tijd gemeten. Neem MQ SchoolTest af via onderstaand 10 stappenplan. Bekijk de instructievideo hiernaast voor de juiste volgorde en uitvoering van de oefeningen. Elke leerling wordt 1x gemeten. Gaat er iets helemaal mis tijdens de meting? Stop de tijd en doe de meting opnieuw. Kan een leerling een onderdeel niet of is de uitvoering niet helemaal goed? Laat de leerling het onderdeel toch 2x proberen voordat hij/zij doorgaat met het volgende onderdeel en blijf de tijd meten. Geef na afloop van de meting aan of de leerling moeite had met één of meerdere onderdelen.

Plaatje
5
graph

Test voltooien en statistieken bekijken

Na afloop van de meting worden de gegevens gesynchroniseerd en opgeslagen in de centrale database. Log in op MQ SchoolTest en voltooi de meting zodra alle leerlingen van de klas zijn gemeten. Bekijk vervolgens de rapportages op individueel, klas, school en/of regionaal niveau. De rapportage geeft ouders en docenten inzicht in de motorische ontwikkeling van leerlingen ten opzichte van de landelijke norm en hun klasgenoten. De verzamelde data kunnen worden geëxporteerd (in excel) naar leerlingvolgsystemen. Zie hiernaast een gedeelte van een voorbeeldrapportage.